Onze klas

Onze klas
5B is SUPER OK!!!

vrijdag 16 november 2012

Activiteiten van de voorbije maand(en)

Hallo beste lezers,

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets van ons hier lieten horen. Het zijn dan ook drukke tijden geweest: proevenperiode - natuurlijk ook vakantie en dan nog allerlei leuke activiteiten waaraan we deelnamen. Hieronder een korte samenvatting hiervan:

1. Dag van de jeugdbeweging:
Op 19 oktober was het 'Dag van de jeugdbeweging'. Leerlingen die in een jeugdbeweging zaten, mochten in hun uniform naar school komen.

2. Sing for the climate
Op 26 oktober reden we met de derde graad met de fiets richting Grote Markt van Kortrijk. Daar zongen we met heel wat andere Kortrijkse scholen het 'Lied voor het Klimaat'. Alleen jammer dat het weer niet echt meezat... maar zingen deden we toch!
 
 
3. Kunstenaar voor één dag:
Op uitnodiging van de papa van Lisa mochten alle leerlingen van de 5de klas hun kunsten laten zien in de EXPO te Kortrijk. Dit op woensdag 7 november. Heel erg bedankt daarvoor!
Het thema was 'beroepen'. De kinderen maakten op school een voorontwerp van een beroep dat ze later graag willen uitoefenen.
Op een muur van 28 meter lang mochten ze dit dan levensgroot schilderen. Alles was voorzien : verf, borstels, mengpotjes, schortje, drankje, hapje...
Meer dan genoeg om een kunstenaar aan het werk te zetten.
Oordeel zelf over het resultaat!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten