Onze klas

Onze klas
5B is SUPER OK!!!

maandag 19 maart 2018

Driedaagse uitstap naar Bredene


 BREDENE
Met de 3de graad zijn we naar Bredene geweest. Om 8u30 verzamelden we bij het station en vertrokken we met de trein naar Oostende. 
Dan begon onze trektocht. Iedereen had er zin in. Vijf minuutjes later was er een overzetboot, opstappen en verder gaan. 
We gingen verder met een mooie maar koude wandeling over het zand ……..dat duurde lang. De juffen en meesters waren even hun kluts kwijt , we dachten dat we verdwaald waren , maar alles kwam goed. 
Een half uurtje later waren we bij de Horizon, iedereen ging aan de tafels zitten. Toen iedereen klaar was met picknicken gingen we het domein gaan verkennen. Er waren goede bomen om in te klimmen, na het spelen kwam de kamerverdeling. Naar de kamers en uitpakken maar. 
‘s Avonds kregen we macaroni. 
We zagen nog een leerrijke powerpoint over de 1ste Wereldoorlog van meester Rudy. De volgende dag vroeg uit de veertjes en aan met de kleertjes. Daarna een heerlijk ontbijt met alles er op en er aan. Eenmaal iedereen klaar was, vertrokken we met de bus op dagtocht. Als eerste bezochten we de Ganzenpoot en het monument van Albert de Eerste in Nieuwpoort. 
De Belg Karel Koche bedacht een slim plan , Hendrik Heeraart en z’n collega’s zetten de sluizen open bij vloed en weer dicht bij eb. Zo overstroomden de loopgraven van de Duitsers. Daarna ging onze tocht verder. 
We gingen naar Ramskapelle (Belgische militaire begraafplaats ). Daar lagen 634 gesneuvelde Belgisch soldaten. We reden verder langs Tervate en de Ijzer naar de Dodengang in Diksmuide.
De Dodengang is een Belgische loopgraaf, die in een oever werd ingegraven en opgebouwd. 
Toen we door de loopgraven liepen, leerden we heel wat : waarvoor: het rechte en het kronkelstuk diende, waar de naam Dodengang vandaan komt en waar de Muizenval voor diende.

  


We reden verder langs de Ijzertoren waarop staat : AVV-VVK, dat betekent: Alles Voor Vlaanderen -Vlaanderen Voor Kristus.


Dat was al het eerste deel van onze driedaagse. Wat we verder nog allemaal deden, vertellen we in een volgend berichtje.

Groetjes en tot binnenkort!

Anne-Noor en Silke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten